Kategoria: ylioppilaskuvaus

Tervetuloa kevät ja ulkokuvaukset!

Talven jälkeen koittaa kevät ja kesä ennen kuin huomaammekaan. Nyt on kalenteri avattu ulkokuvauksia varten. Ihanaa!

Ulkona voidaan kuvata vaikka minkälaisissa ympäristöissä, sillä olen kerännyt kuvauspaikka-arkistooni sekä romanttisen herkkiä että rosoisen vahvoja ympäristöjä. Jos ylioppilasmekkosi riitelee vihreän värin kanssa, ehdotan mielelläni hillitymmän väristä ympäristöä kuvaukselle tai lokaatiota, jossa lempivärisi pääsee loistamaan parhaiten. Seuraan myös kevät- ja kesäkukkien kukintaa ahkerasti, jotta voisin löytää jokaiseen kuvaukseen kauneimmat ympäristöt.

Kevät ja alkukesä on omasta mielestäni parasta aikaa ulkokuvauksille. Olisiko nyt vihdoin aika toteuttaa sinulle ja läheisillesi laadukkaita kuvamuistoja kesän ihanuuden keskellä? Kerro minulle, minkälaisesta kuvauksesta haaveilet niin tehdään haaveestasi totta!

Kiviportaiden katveessa | Ylioppilaskuvaus ulkona, Helsinki

Ylioppilaskuvaus-ulkona-Helsinki-valokuvaaja-Anna-Dammert

Ylioppilaskuvien ottaminen ulkona on ihan parasta! Tässä pari perustetta: 1. Ulkona kuvatessa tunnelma on ihanan rento, koska kuvaamme mukavissa ja kiinnostavissa paikoissa 2. Inspiroiva kuvausympäristö innostaa luoviin kuvausratkaisuihin 3. Kuviin saadaan hyvin erilaisia tunnelmia paikkaa vaihtamalla 4. Kuvata voidaan melkeinpä joka säällä, ja loistavat kuvat eivät vaadi auringonpaistetta (joskus jopa päinvastoin) 5. Kuviin saadaan taustoiksi kauniita ja haluttuja ”sumeita” taustoja. 6. Kuvauspaikaksi voidaan valita kuvattavalle merkityksellinen ympäristö, jolloin kuvat muistuttavat myös muista mukavista hetkistä samassa paikassa.

Yo-kuvaus-2016-Helsinki-valokuvaaja-Anna-Dammert

Tässä kuvauksessa ihastuin ihan täysin mekkoon, joka hulmusi kesätuulessa ja sopi kantajalleen täydellisesti. Hauskaa oli, kun liehuteltiin milloin hiuksia ja milloin helmoja…! Mekon takaosan nyöritykset ja etuosan strassit toivat persoonallisuutta asuun vielä lisää.

Valokuvaus-ulkona-ylioppilaat-Helsinki-valokuvaaja-Anna-Dammert

Vaikka pääasia kuvauksissa onkin rento tunnelma ja hyvä fiilis, päästään joskus jopa merkityksellisiin keskusteluihinkin asti…jäin pitkäksi aikaa miettimään kuvattavani harvinaisen kaukonäköistä ajatusta ylioppilaskuviin panostamisesta. Hän sanoi haluavansa, että ”on sitten kuvia mitä vanhana ja ryppyisenä katsella”. Tämä oli niin kaunista (Tarja Turusen äänellä)!! Tätähän valokuvat parhaimmillaan ovat – portti aiempiin tunnelmiin, nuoruuden iloon, sen aikaiseen minään.

Ylioppilaskuvaus-ulkona-Helsinki-Valokuvaaja-Anna-Dammert

Paljon uusia ihania kokemuksia kaikille tuleville ja menneille ylioppilaille toivon! Elämä on tehty elettäväksi. Välillä siitä kannattaa ottaa myös pala talteen.

 

Mekot ja lakit – Ylioppilaskuvaus Espoo

Kevään ylioppilas 2015 puistossa iloinen ilme kasvoillaan

Perjantaiaamuna päivää ennen lakitusta Ines tarkistaa kahdeksannen kerran, onko ilmoitusta juhlamekosta jo tullut – turhaan. Ylioppilaslakki, kengät ja korut ovat kaikki valmiina odottamassa huomista juhlapäivää, mutta verkkokaupasta tilatusta ihanasta kukkamekosta ei kuulu pihaustakaan. Pitääkö hänen kahdentoista vuoden uurastuksen päätteeksi todellakin painaa lakki päähän tavanomaisessa mustassa mekossa?

Huh! Ineksen mekko saapuu onnen kaupalla perjantain aikana, ja lakitus ja 60 vieraan ylioppilasjuhlat saavat arvoisensa asun. Päivä on pelastettu!

Nyt puiston hiekkakäytävää astelee iloinen ja veistoksellisen kaunis nuori nainen, ja kuvaus voi alkaa… Valitsimme kuvauspaikaksi vehreän puistomaisen alueen Espoossa, ja kun vielä aurinkokin päätti paistaa suosiollisesti lehvien lomitse, olivat puitteet hienot. Muutamaa hyttysenpistoa lukuunottamatta kaikki sujui mainiosti, ja aika kului kuin siivillä kameran sulkimen laulaessa ja meidän jutellessa.

Ylioppilas vehreässä puistomaisemassa puuhun nojaamassa

Tuomien kukinta oli juuri ohi, mutta löysimme muita kukkia niityltä mekon kukkaloiston pariksi, ja pidän tästä yhdistelmästä kovasti!

Onnea pääsykokeisiin ja ihania kesäpäiviä – melkein myöhästyneelle mekkolle myös!

Nuori ylioppilastyttö nurmikolla kukkien keskellä

 

Elämän kevät

Ylioppilaan muotokuva kukkivien kirsikkapuiden keskellä

Toteutin yhden unelmani tällä viikolla. Haluatko kuulla?

Ylioppilaskuva nuoresta naisesta kukkivien kirsikkapuiden alla

Olen odottanut jo pitkään, että saisin mahdollisuuden toteuttaa yhden kuvaushaaveistani, joka on kuvaus kirsikankukkien kukkiessa. Kirsikankukat ovat tunnettuja paitsi unenomaisesta kauneudestaan, myös siitä, että ne kukkivat vain muutaman päivän. Haaveeni toteuttamisen esteenä on ollutkin täydellisen ajoituksen puute.

Tänä keväänä merkit näyttivät hyvältä, kun asiakkaani innostui ideasta kuvata ylioppilaskuvat lähellä kukkivassa puistossa. Heille väliä ei ollut sillä, joutuisivatko he odottamaan tai siirtämään kuvausta sitä täydellistä kukintahetkeä odotellessa.

Äitienpäivää edeltävänä perjantaina sain asiakkaalta viestin, että heidän kotinsa lähellä olevassa puistossa ovat kirsikankukat nyt auenneet. Paniikki iski.

Ylioppilaskuva nuoresta naisesta kirsikankukkien kanssa

 

Samana päivänä en ehtisi enää kuvata, ja äitienpäiväkin oli tulossa ja viikonlopulle suunniteltu perheen kanssa ohjelmaa… Olisiko kaikki jo ohi maanantaina? Sovimme kuitenkin kuvauksen maanantaille, ja helpotukseni oli suuri, kun ennen kuvausta kävin tarkastamassa tilanteen ja valitsemassa parhaat kuvauspaikat. Kukat kukkivat mitä ihanimmin, emmekä olleet myöhässä!

Ja kultareunuksen päivä ja kuvaus sai, kun paikalle asteli kuvattavani, joka sopi koko vaaleassa upeudessaan puiden keskelle paremmin kuin olin osannut edes haaveilla. Välillä kaikki osuu kohdalleen juuri niin kuin pitääkin. Ah!

Toivon, että ensi viikolla on jonkun muun vuoro toteuttaa unelmansa ja jakaa se maailmalle – siitä saa nimittäin virtaa ja iloa pitkäksi aikaa!

Samaan aikaan toisaalla…

Todellakin, blogi näyttää tässä vaiheessa talvea siltä, että joku on unohtanut sen nurkkaan ja se on päässyt pahasti pölyttymään. Nöyrimmät anteeksipyyntöni blogille.

Minulla on nimittäin uudehko tuttavuus, johon olen käyttänyt enemmän aikaa kuin blogiin – ja siellä tapahtuu jos ei päivittäin niin ainakin viikottain. Uusia kuvia etenkin näissä kategorioissa: odotuskuvat, perhekuvat, lapsikuvat, nuorten kuvat ja ylioppilaskuvat, sekä vastasyntyneiden kuvat.

http://www.facebook.com/ValokuvaajaAnnaDammert

Toisinaan intoudun jakamaan myös tunnelmia työpäivistäni, ja erityisen hyvällä tuulella ollessani pistän pystyyn kilpailun, jossa elämyksellisiä palkintoja.

Tervetuloa – nähdään myös siellä!

 

Anna

 

P.S. Toinen uudehko tuttavuus johon olen käyttänyt aikaani on studioni Espoon ja Helsingin rajalla, Mäkkylässä. Ohessa muutama kuva talviselta studiolta, joka sijaitsee lähes 100 vuotta vanhassa Sikurimyllyssä.

Valkolakki talvipakkasilla | Ylioppilaskuvaus Helsinki

Saran toive oli, että hän saisi persoonallisia ylioppilaskuvia, joissa ei tarvitsisi edes aina olla katse kameraan. Minusta nuorten kuvaamisessa on aivan mahtavaa, jos saan kuvattavan tajuamaan, että vaikka otettaisiinkin muutama niitä ”pakollisia” hymykuvia jotka voi laittaa kiitoskorttiin, niin kuvauksessa ehditään tehdä myös muunlaista kuvaa.  Sellaisia, jotka tuntuu omilta ja joita kehtaa tai jopa _haluaa_  laittaa esille Facebookiin tai muualle sosiaalisiin medioihin. Saran kanssa tästä päästiin hyvin yhteisymmärrykseen, ja niin kiittää (toivottavasti!) sekä mamma että tytär.

Kaunis mustavalkoinen mekko täydensi Saran tyylin, ja vaikka kengätkin sopivat asuun hyvin, oltiin yhtä mieltä siinä, että näissä kuvissa saa varpaat vilahtaa. Liian vakavaa ei tarvitse olla!

Katso myös miltä homma näyttää, kun veimme kuvaukset studiosession jälkeen ulos lumen keskelle http://www.facebook.com/media/set/?set=a.330226027017223.80691.239589289414231&type=3 – ihan eri tunnelma! Vaikea on valita, kumpi setti vie voiton ja päätyy käyttöön… Onneksi sen valinnan joutuu tekemään Sara enkä minä :)