Kiviportaiden katveessa | Ylioppilaskuvaus ulkona, Helsinki

Ylioppilaskuvaus-ulkona-Helsinki-valokuvaaja-Anna-Dammert

Ylioppilaskuvien ottaminen ulkona on ihan parasta! Tässä pari perustetta: 1. Ulkona kuvatessa tunnelma on ihanan rento, koska kuvaamme mukavissa ja kiinnostavissa paikoissa 2. Inspiroiva kuvausympäristö innostaa luoviin kuvausratkaisuihin 3. Kuviin saadaan hyvin erilaisia tunnelmia paikkaa vaihtamalla 4. Kuvata voidaan melkeinpä joka säällä, ja loistavat kuvat eivät vaadi auringonpaistetta (joskus jopa päinvastoin) 5. Kuviin saadaan taustoiksi kauniita ja haluttuja ”sumeita” taustoja. 6. Kuvauspaikaksi voidaan valita kuvattavalle merkityksellinen ympäristö, jolloin kuvat muistuttavat myös muista mukavista hetkistä samassa paikassa.

Yo-kuvaus-2016-Helsinki-valokuvaaja-Anna-Dammert

Tässä kuvauksessa ihastuin ihan täysin mekkoon, joka hulmusi kesätuulessa ja sopi kantajalleen täydellisesti. Hauskaa oli, kun liehuteltiin milloin hiuksia ja milloin helmoja…! Mekon takaosan nyöritykset ja etuosan strassit toivat persoonallisuutta asuun vielä lisää.

Valokuvaus-ulkona-ylioppilaat-Helsinki-valokuvaaja-Anna-Dammert

Vaikka pääasia kuvauksissa onkin rento tunnelma ja hyvä fiilis, päästään joskus jopa merkityksellisiin keskusteluihinkin asti…jäin pitkäksi aikaa miettimään kuvattavani harvinaisen kaukonäköistä ajatusta ylioppilaskuviin panostamisesta. Hän sanoi haluavansa, että ”on sitten kuvia mitä vanhana ja ryppyisenä katsella”. Tämä oli niin kaunista (Tarja Turusen äänellä)!! Tätähän valokuvat parhaimmillaan ovat – portti aiempiin tunnelmiin, nuoruuden iloon, sen aikaiseen minään.

Ylioppilaskuvaus-ulkona-Helsinki-Valokuvaaja-Anna-Dammert

Paljon uusia ihania kokemuksia kaikille tuleville ja menneille ylioppilaille toivon! Elämä on tehty elettäväksi. Välillä siitä kannattaa ottaa myös pala talteen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *