Elämän kevät

Ylioppilaan muotokuva kukkivien kirsikkapuiden keskellä

Toteutin yhden unelmani tällä viikolla. Haluatko kuulla?

Ylioppilaskuva nuoresta naisesta kukkivien kirsikkapuiden alla

Olen odottanut jo pitkään, että saisin mahdollisuuden toteuttaa yhden kuvaushaaveistani, joka on kuvaus kirsikankukkien kukkiessa. Kirsikankukat ovat tunnettuja paitsi unenomaisesta kauneudestaan, myös siitä, että ne kukkivat vain muutaman päivän. Haaveeni toteuttamisen esteenä on ollutkin täydellisen ajoituksen puute.

Tänä keväänä merkit näyttivät hyvältä, kun asiakkaani innostui ideasta kuvata ylioppilaskuvat lähellä kukkivassa puistossa. Heille väliä ei ollut sillä, joutuisivatko he odottamaan tai siirtämään kuvausta sitä täydellistä kukintahetkeä odotellessa.

Äitienpäivää edeltävänä perjantaina sain asiakkaalta viestin, että heidän kotinsa lähellä olevassa puistossa ovat kirsikankukat nyt auenneet. Paniikki iski.

Ylioppilaskuva nuoresta naisesta kirsikankukkien kanssa

 

Samana päivänä en ehtisi enää kuvata, ja äitienpäiväkin oli tulossa ja viikonlopulle suunniteltu perheen kanssa ohjelmaa… Olisiko kaikki jo ohi maanantaina? Sovimme kuitenkin kuvauksen maanantaille, ja helpotukseni oli suuri, kun ennen kuvausta kävin tarkastamassa tilanteen ja valitsemassa parhaat kuvauspaikat. Kukat kukkivat mitä ihanimmin, emmekä olleet myöhässä!

Ja kultareunuksen päivä ja kuvaus sai, kun paikalle asteli kuvattavani, joka sopi koko vaaleassa upeudessaan puiden keskelle paremmin kuin olin osannut edes haaveilla. Välillä kaikki osuu kohdalleen juuri niin kuin pitääkin. Ah!

Toivon, että ensi viikolla on jonkun muun vuoro toteuttaa unelmansa ja jakaa se maailmalle – siitä saa nimittäin virtaa ja iloa pitkäksi aikaa!