Usein kysytyt kysymykset

Missä kuvaukset toteutetaan?

Kuvaukset voidaan toteuttaa toiveesi mukaan joko kotonasi, studiollani tai jossain ihan muualla, ihanassa ulkoilmassa tai inspiroivissa valoisissa sisätiloissa. Kuvauspaikka ei vaikuta hintaan, paitsi pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa kuvauksissa veloitetaan km-korvaus, joka kattaa polttoaine- ja auton käyttökulut. Viihtyisä ja avara studioni sijaitsee Olarin suunnalla osoitteessa Puolikuu 1 A, 02210 Espoo. Rakastan myös kuvata ulkona, ja ehdotan mielelläni persoonallisuuteesi ja tyyliisi sopivia kuvauspaikkoja.

Sisältyykö kuvauksen hintaan myös digikuvia?

Ei. Kuvauksen hinta kattaa kaiken sen ajan, jonka ammattivalokuvaajana käytän kuvauksesi suunnitteluun, matkoihin kuvauspaikalle, itse kuvaukseen, ja kuvien viimeistelyyn ja esittelyn valintaa varten. Digikuvat ja muut kuvatuotteet tilataan erikseen ja sen mukaan, missä muodossa ja kuinka monia kuvia halutaan tilata.

En halua käyttää paljon rahaa kuviin. Voinko silti saada hyviä kuvia?

Hmmm… Yleensä sitä saa mistä maksaa. Jos kuvat ottaa lapsenvahtisi poikaystävän täti ilmaiseksi, kuvat näyttävät siltä että ne on ottanut lapsenvahtisi poikaystävän täti ilmaiseksi. Jos etsit laatua, helppoutta, ihanaa elämystä, ja mielenrauhaa siitä, että vaalit kauniita valokuvia vielä vuosikymmenien päästä, olen oikea kuvaaja sinulle!

Miten valmistaudun kuvaukseen?

Kun olet varannut kuvauksen, lähetän sinulle Tervetuloa kuvaukseen –paketin, josta löydät vinkkejä pukeutumiseen ja muita hyödyllisiä valmistautumisvinkkejä. Mietimme myös yhdessä toiveitasi kuvien suhteen ja niihin sopivimmat väri- ja asuvalinnat. Jos haluat jättää meikistä ja kampauksesta murehtimisen toisille, voit tilata kauttani myös ammattilaisen toteuttaman kuvausmeikin ja –kampauksen, tai hoitaa nämä itse.

Mitä jos lapsi sairastuu juuri ennen kuvausta, tai jos sää on huono?

Soita minulle mahdollisimman pian uuden kuvausajan sopimiseksi, jos lapsesi on huonovointinen. Äitinä ymmärrän enemmän kuin hyvin, että lapsen sairastaessa viimeinen asia mistä haluaa murehtia on sovitut tapaamiset. Et myöskään varmasti haaveillut laittavasi olohuoneen seinälle kuvia sairastavasta lapsestasi… Sovi uusi kuvausaika viimeistään 48 h ennen kuvausta.

Usko tai älä, olen joutunut sopimaan uuden kuvausajan huonon sään vuoksi 6 vuoden aikana vain muutaman kerran. Harmaa tai synkkä ilma ei useinkaan ole este kuvaukselle, ja pystyn loihtimaan erilaisista sääoloista hienoja tunnelmia. Jos ilmojen valtiaat eivät kuitenkaan ole ollenkaan puolellamme, tartun puhelimeen pari päivää ennen kuvausta vaihtoehtoisen suunnitelman tekemiseksi tai kuvausajan siirtämiseksi.

Minua/lastani/puolisoani jännittää kuvaus. Mitä jos jännitys näkyy kuvissa? Meneekö kuvaus pilalle jos lapseni/puolisoni ei ole yhteistyöhaluinen?

Lähestyn jokaista kuvausta tilanteen vaatimalla tavalla. On tärkeää, että etenkin lapset luottavat minuun ja pitävät kuvaustilannetta mukavana. Tämän vuoksi käytän aikaa lapseesi tutustumiseen ennen kuvauksen aloittamista. On suuri houkutus vanhemmille ohjata lapsia ja käyttää perinteisiä kasvatuskeinoja (siis vanhat tuttavat uhkailu, kiristys ja lahjonta) kuvauksissa, mutta suurin apu on siitä, jos vanhemmat antavat minun kuvaajana huolehtia lasten ohjailusta – minulla on aina takataskussa muutama hyvä niksi, jotka saavat lapset (ja aikuisetkin) unohtamaan kameran ja houkuttelemaan esiin niitä luonnollisia hymyjä. Tämä on osa ammattitaitoani ja sisältyy palveluun.

Kuinka pitkään kuvaukset kestävät?

Yleensä kuvauksiin varataan noin tunti, vastasyntyneiden kuvauksiin reilusti enemmän (2-3 h). Lasten keskittymiskyky vaihtelee iän mukaan, mutta kokemukseni mukaan liian pitkät kuvaussessiot pienempien kanssa eivät tuota kuin hermojen menetystä.

Milloin pääsen näkemään kuvat?

Kahden viikon sisällä kuvauksesta olen saanut loppuun kuvien viimeistelyn ja valmistelun katsomista varten, ja sovimme tapaamisen kuvien esittelylle. Ennen tätä julkaisen muutaman ensimmäisen maistiaisen kuvista helpottamaan odotusta.

Mitä kuvien esittelyssä tapahtuu?

Minulle on tärkeää se, että pystyn palvelemaan asiakkaitani henkilökohtaisesti ja jakamaan osaamistani kuvien valintaan, niiden käyttöön ja esillepanoon liittyvissä asiakkaan kysymyksissä mahdollisimman kattavasti ja nopeasti. Kuvien esittelytapaaminen on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen, ja annan silloin jakamattoman huomioni asiakkailleni. Kuvien katsomisen lisäksi valitsemme suosikkikuvia, ja ehdotan toiveidenne perusteella erilaisia vaihtoehtoja kuvistanne nauttimiseen ja esillepanoon. En milloinkaan tuputa mitään tiettyä valintaa, sillä tyytyväinen asiakas on minulle tärkeämpi kuin yksittäiset ostopäätökset. Mukanani on näytteitä tarjoamistani kuvatuotteista, joten pääsette itse näkemään ja kokeilemaan niitä ennen tilausta.

Miten maksu tapahtuu?

Kuvaus varataan maksamalla varausmaksu (150 e), joka kattaa samalla kuvauksen osuuden. Kuvatilauksesi voit maksaa tilauksen yhteydessä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla tai sopia laskutuksesta yhdessä tai useammassa erässä. Tällöin saat laskun sähköpostiisi.