Minkä ikäisenä vauvakuvaan? | Vauvakuvaus Espoo

Vastasyntyneen kuvaushetki on parhaimmillaan silloin, kun pienokainen on noin 10 vuorokauden ikäinen. Vastasyntyneen vauvan unirytmi on usein suopeampi (toisinsanoen vauva nukkuu paljon!) ja liikkeet vähäisempiä kuin vähän isommilla vauvoilla, ja tällöin saadaan ihania kuvia pienestä käpertyvästä nyytistä. Monet asiakkaani kuitenkin kysyvät, voiko vauvan kanssa tulla kuvaan myöhemminkin, jos suosittelemani alle 14 vrk:n iän virstanpylväs on jo mennyt maitohuuruissa auttamatta ohitse…

Seuraava oikein otollinen ikä vauvan kuvaamiselle on noin 3-4 kk:n iässä, kun vauva jo kannattelee vähän päätään ja viihtyy jo vatsallaankin. Valloittavia ilmeitäkin ehtii kertyä hieno repertuaari tähän ikään mennessä. Myös istumaan oppiminen ja seisomaan nouseminen suunnilleen puolen vuoden iästä vuoden ikäiseksi antavat loistavat mahdollisuudet onnistuneelle kuvaushetkelle.

Näistä suosituksista huolimatta ihanaa uutta perheenjäsentä voi kuvata aina, kun hän on hyvällä tuulella! Vähän isomman vauvan kuvaus on kuin seikkailu – koskaan ei voi tarkkaan etukäteen tietää, mitä tuleman pitää! Ylläolevan kuvasarjan pieni neiti on kuusiviikkoinen. Hän suhtautui kameraan ja liikutteluun aivan rauhallisesti, ja väläytti jopa muutaman hymynkin.  Vauvojen piirteiden, puuhien ja kehityksen tallentaminen on aina palkitsevaa sekä kuvaajalle että pienokaisen läheisille, oli pikkuinen sitten 6 päivää tai 6 viikkoa vanha. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *