Käsiteltyä kuvaa

Leikin vaihteeksi Photoshopilla, ja käytin varsin hyödyllisiä toimintojen sarjoja, joilla kuviin saa sitä jotain ekstraa. Photoshop-kikoilla ei huonoa kuvaa pelasteta, mutta hyviin kuviin voi saada unenomaista, hehkuvaa tai synkkää tunnelmaa tarpeen mukaan. Yllä esitetyn kuvaparin esimerkki osoittaa, kuinka hillitty värien, kontrastin ja terävyyden muokkaus onnistuu muuttamaan kuvaa. Tuliko kuvasta parempi käsittelyn tuloksena? Se jää katsojan päätettäväksi, mutta omasta mielestäni esimerkin kaltainen virittely sopii loistavasti korostamaan hääjuhlien tai muiden iloisten tapahtumien tunnelmaa, sekä tiettyihin muotokuviin.

2 kommenttia

 1. janne

  Hienostuneet säädöt kuvaan on usein kaikkein toimivimmat, koska kuva ei silloin yritä olla liikaa.

  Esimerkiksi mun mielestä tässä säädetyssä kuvassa on naisesta kuvaavaksi henkilökuvaksi aika kovat kontrastit eikä kovin puhtaat sävyt, eikä kuvan nainen mun mielestä esittäydy kaikkein viehättävimmän näköisenä. Tumman pään tukkoisuus mua eniten häiritsee. Naisen silmät on vähemmän näyttävät säädetyssä kuvassa kuin alkuperäisessä, maltillisemmat tummat silmissä vois toimia naisen eduksi, kun tää on kuitenkin henkilökuva niin kyllä silmät on tärkein osa kuvaa kuitenkin silloin :)

  Oikein kiva iloinen ilme naisella joka tapauksessa.

  Itse asiassa ton tumman pään tukkoisuuden takia toi takana oleva toinen tanssija näyttää todella uhkaavalta. Helppo huomata ero alkuperäiseen.

  Koita jättää kontrastisäätö lievemmälle ja tuoda pelkästään sinisen sävyjä korostamalla kuvaan poppia.

  Hyvää työtä joka tapauksessa, mulla vain on tapana alottaa siitä mikä häiritsee… Oma vika, pitäisi osata olla rakentava.

  Keep it up!

 2. Anna Dammert

  Kiitos palautteestasi!

  Kuvankäsittely on tosiaankin makuasia, ja välillä pitää liioitella että saa tarvittavan potkun kuvaan. Voit olla oikeassa tämän kuvan tumman pään säätöjen suhteen, mutta toisaalta minusta lievä uhkaavuus toisen naisen katseessa tuo jopa lisää kiinnostavuutta ja jännitettä kuvaan – alkuperäinen kuva on huomattavasti kepeämpi ja reportaasimaisempi kuin jälkimmäinen. Itse käytän kuvankäsittely korostamaan paitsi kuvan teknisiä ominaisuuksia, myös sen tunnelmaa tai merkityssisältöä. Kuva on enemmän kuin pikseliensä summa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *